Nyheter

2024.04.03

Stenfastigheter och Magnus Andersson Fastigheter köper gemensamt bolag med kommersiell fastighet belägen i Himle, strax söder om Varberg, allmänt känd som ”Björkäng Vägkrog”. Fastigheten är belägen i ett mycket strategiskt läge i direktanslutning till E6 varpå hyresgästen bedrivet vägkrogs- och vägserviceanläggningsverksamhet.

Fastigheten med mycket stark långsiktig hyresgäst är i linje med vår ambition att äga, förvalta- och utveckla kvalitativa kommersiella fastigheter i attraktiva lägen med låg långsiktig vakansrisk.

2024.04.02

Idag tillträder Brf Kurtinen fastigheten Kasematten 15 på Stormgatan 4 på attraktiva Söder i Varberg.

Föreningens fastighet består av en bostadsbyggnad i två och ett halvt plan med 10 lägenheter, där de första köparna tillträder sina bostadsrätter idag.

Fastigheten har tidigare ägts- och förvaltats såsom hyreshus av Andersson & Stenfastigheter.

Ansvarig mäklare är Bjurfors i Varberg.

2024.02.12

Vi är glada och stolta över att Stenfastigheter blev vinnare till det hedersfyllda priset ”Årets Fastighetsägare 2023” som delades ut på årets VarbergsGala!

Motivering:
”Årets fastighetsägare i Varberg prioriterar långsiktig hållbarhet och arbetar målmedvetet för att ständigt förbättra förvaltningen, trivseln och tryggheten i och kring fastigheterna.

Man har en föredömlig lokal närvaro och kontinuerlig väldokumenterad dialog och kontakt med hyresgästerna. Man förvärvar gärna kulturfastigheter och vårdar dem med stor stolthet och omsorg. Genom att utveckla och förvalta gedigna och välbyggda hus skapar man stora samhällsvärden i Varberg, nu och i framtiden!”

Rickard Borendal, VD för Stenfastigheter, säger:
”Vi är väldigt tacksamma över att få detta pris och att det uppskattas!”

2024.01.10

Anders-och Björn Gidefjord grundade år 1995 Varbergs Stenfastigheter, varifrån Anders nu efter 29 år lämnar som VD. Björn Gidefjord lämnar som VD för Stenporten Fastigheter. Ny VD för de båda koncernerna är Rickard Borendal, tidigare ekonomichef under 10 år.

Fastighetsgruppen Stenfastigheter utgörs av de två separata koncernerna Varbergs Stenfastigheter och Stenporten Fastigheter, gemensamt förvaltade under varumärket Stenfastigheter innehållande ca 1 100 lägenheter och ett tjugotal kommersiella fastigheter i Storgöteborg, Varberg och Falkenberg.

Per-Anders Karlsson har den 1 oktober efterträtt Rickard såsom ny ekonomichef.

Stenfastigheter har under 2023 genomfört ett halvdussin transaktioner med försäljningar av bostadsfastigheter i Storgöteborg, följt av köp i Varberg och Falkenberg av både bostadsfastigheter och kommersiella fastigheter.

2023.11.20

Vi kommer under december att byta fastighetssystem. Bland annat kommer Hyresgästportalen försvinna och ersättas med Mina Sidor.

På Mina sidor kommer det finnas relevant information för dig som hyresgäst och sökande gällande intresseanmälan, avtal, betalningar och ärenden. Som hyresgäst kommer du även kunna registrera felanmälningar och ta emot meddelanden från oss på Stenfastigheter avseende drift, nyhetsutskick och mycket annat.

Som sökande kommer du kunna göra och följa dina intresseanmälningar, ta del av visningsinformation och signera avtal om du blir aktuell som hyresgäst. Du kommer kunna hantera hela din sökandeprocess på ett enkelt och smidigt sätt digitalt.

Under menyn “Kontaktvägar” på Mina sidor kommer du själv kunna styra över hur du önskar att bli kontaktad av oss. Relevant information kommer alltid att skickas ut till dig som notifieringar till Mina sidor.

Tänk på att e-postadress är en viktig kontaktuppgift för att kommunikationen från oss ska fungera, många meddelanden kommer endast skickas via e-post och/eller som Mina sidor notifiering.

Vi återkommer när det närmar sig med mer information om hur du gör för att komma in på Mina Sidor första gången.

2023.06.29

Nu har vi monterat 68 solcellspaneler på Kristineslätt i Falkenberg vilket innebär att cirka 23 procent av fastighetens energiförbrukning kommer genereras av solenergi.

Så långt det är möjligt och när vi kan påverka värmer vi upp och elförsörjer våra fastigheter med klimatneutral energi, såsom vind, vatten och sol.

Vi undersöker kontinuerligt möjligheten att montera solceller på fler av våra fastigheter för att själva kunna producera grön el.

2023.02.01

Stenporten Fastigheter säljer genom dotterbolag en hyresfastighet innehållande 41 lägenheter samt en matvarubutik om totalt ca 6 075 kvm. Köpare är Fortinova Fastigheter AB.

Fastigheten har förvaltats väl under 12 år och är i ett bra skick. Stenporten fortsätter att på fokusera på Storgöteborg där man idag har 460 lägenheter i sin fastighetsportfölj som förvaltas med egen personal i Göteborg.

2022.12.15

Idag överlämnas  bostadsrätterna till köparna i Brf Kavaljeren.

Bostäderna har utformats utöver det vanliga med extra takhöjd, generös förvaring och golvvärme. Alla 36 bostäderna har en inglasad balkong eller uteplats i härligt söder- eller västerläge in mot gården. Många har ytterligare en balkong i annat väderstreck. Hållbara val i form av bland annat exteriöra och interiöra material av god kvalitet med lång livslängd, energieffektivisering med hjälp av solceller på taket och strävan efter att skapa gynnsamma förhållanden för biologisk mångfald på gården har genomsyrat projektet.

Projektet har genomförts i samarbete med M.A Fastigheter och Turessons bygg.

2022.09.22

Under större delen av 2022 har vi gjort ett omfattande arbete med vårt varumärke. Logotypen har uppdaterats och den visuella identiteten har blivit tydligare med ett bild- och formspråk som ska ta Stenfastigheter in i framtiden.

För våra hyresgäster blir detta synligt i första hand på våra bilar som fått nytt utseende under hösten.

 

2022.09.01

I september utökade Stenfastigheter samarbetet med Magnus Andersson Fastigheter AB i Varberg. Stenfastigheter blir delägare, 50/50, i bolagets fastighetsbestånd om ca 3 500 kvm. Stenfastigheter kommer att förvalta fastigheterna genom sina fastighetsskötare och uthyrare i Varberg.

2022.06.01

Varberg Stenfastigheter förvärvar en före detta handelsgård uppförd 1842 av L.M. Lundberg. Tillbyggnader och renoveringar har genomförts under åren med stor omsorg för att behålla kulturvärdet. Idag består fastigheten av 8 lägenheter och 2 lokaler med stora vackra skyltfönster mot Storgatan i centrala Falkenberg.

2022.03.25

Stenfastigheter vill visa sitt stöd och har valt att skänka 100 000 kr till UNHCR. UNHCR, FN:s flyktingorgan, arbetar intensivt för att lindra nöden i Ukraina. Bidraget dubbleras genom Akelius Foundations löfte att matcha alla bidrag som skänks till organisationen under mars månad.

Våra tankar går till de som drabbas!

2021.11.01

Sedan 2015 har vi ägt Kamratgården. Redan vid förvärvat gjorde vi klart att anläggningen skulle återköpas av IFK Göteborg. Det har dock tagit längre tid än beräknat. Men nu är Kamratgården i klubbens ägor igen.

Affären har gjorts för att stötta IFK Göteborg och har därav inte varit Stenfastigheters lönsammaste genom åren. Denna typ av fastighet hör inte till kärnverksamheten men vi har stöttat föreningen på flera olika sätt, bland annat via vårt engagemang i Transferintressenter och via punktinsatser så som nytt hybridgräs på Kamratgården.

– Vi är trogna supportrar och kommer att stötta föreningen även efter försäljningen av Kamratgården, säger Anders Gidefjord.

2021.11.01

Varbergs Stenfastigheter stärker sin position i Halland ytterligare genom förvärva åtta fastigheter i Falkenberg. Säljare är CelDa Fastigheter AB. Totalt handlar det om cirka 6 000 kvm, fördelat på 3 200 kvm bostäder och 2 800 kvm lokaler.

Varbergs Stenfastigheter äger efter förvärvet cirka 700 lägenheter och 80 lokaler, huvudsakligen i Varberg och Falkenberg, både i centralorterna och på mindre orter runt om i de båda kommunerna. Ambitionen är att växa i både Varberg och Falkenberg.

 

2021.06.01

Varbergs Stenfastigheter har per 1 juni förvärvat en fastighet innehållande lokaler om totalt ca 2 400 kvm. Den är belägen i Varberg Nord och byggd 2006. Detta är det fjärde förvärvet i Varberg Nord sen 2018.

Efter förvärvet har Stenfastigheter drygt 90 000 kvm varav 650 lägenheter i sin fastighetsportfölj som förvaltas med egen personal i Halland.

2021.01.14

Vi genomför en upprustning av kvarteret Nederbörden och nybyggnation av 13 hyreslägenheter om ca 760 kvm.

Projektet färdigställs i juni 2016.

2021.01.04

Den äldre magasinsbyggnaden Slottshagen 8 genomgår nu en ombyggnation för att bli 6 unika hotellrum till Hotell Hamngatan 27.  Vår fastighet på Hamngatan 27, det gamla Q-märkta sjömagasinet från 1906 totalrenoverades år 2015 – 2016  till hotell och erbjuder idag 28 rum i gammaldags stil. Hotell Hamngatan 27 ligger vackert beläget vid kajkanten i gamla stan där Ätran mynnar ut i Kattegatt.

Projektet beräknas att vara färdigställt maj 2021.

 

2018.11.19

I centrala Varberg, Engelbrektsgatan / Sveagatan, utvecklar vi bostadsrättsföreningen Kaninen. Vi genomför nybyggnation av 25 lägenheter fördelat på 1–4 rum och kök med balkong eller uteplats. Ansvarig mäklare är Varberg & Falkenbergs Fastighetsbyrå. 

Projektet beräknas att vara färdigställt sommaren 2020.

2017.09.01

Under de senaste månaderna har Varbergs Stenfastigheter köpt bostadsfastigheter på flertalet orter i kommunerna Varberg, Falkenberg och Halmstad, totalt 168 lägenheter, ca 12 000 kvm.

 

 

 

 

 

 

2017.03.10

Varbergs Stenfastigheter delas upp i två bolag med tillhörande dotterbolag och intressebolag, Varbergs Stenfastigheter AB som kommer drivas av Anders Gidefjord och Stenporten Fastigheter AB som kommer drivas av Björn Gidefjord. Bolagen kommer fortsätta med gemensamt kontor samt personal och verkar under varumärket Stenfastigheter.

Varbergs Stenfastigheter kommer verka och behålla fastigheterna i Halland såsom Varberg, Falkenberg, Halmstad samt ca 100 lägenheter i Göteborg. Stenporten Fastigheter behåller merparten av bolagets fastigheter i Göteborgsområdet. En stor del av dessa bostadsfastigheter är belägna på centrala Hisingen.

 

 

2016.09.01

Vi säljer nu genom dotterbolag 3 hyresfastigheter innehållande 147 lägenheter, totalt ca 9 600 kvm. Köpare är den rikstäckande fastighetsägaren Samhällsbyggnadsbolaget. Fastigheterna har genomgått omfattande renoveringar och trivselhöjande åtgärder under vår tid som ägare.

Stenfastigheter fortsätter att på fokusera på Västsverige där man idag har drygt 1 100 lägenheter.

2016.06.07

Varbergs Stenfastigheter förvärvar en fastighetsportfölj om 11 fastigheter innehållande 186 lägenheter och 4 lokaler med en total yta på ca 11 000 kvm.

Fastigheterna ligger i attraktiva stadsdelar såsom Kålltorp, Olskroken, Annedal, Olivedal och centrala Hisingen.

2015.12.18

Varbergs Stenfastigheter förvärvar genom dotterbolag träningsanläggningen Kamratgården, totalt ca 1 800 kvm.

Med denna affär vill stödja IFK Göteborg och bidra till att förbättra IFK Göteborgs ekonomiska situation. IFK Göteborg kan köpa tillbaka anläggningen när de vill. Tills dess hyr de anläggningen av Varbergs Stenfastigheter.

 

2015.10.22

Varberg Stenfastigheter förvärvar genom dotterbolag 70% av en skogsfastighet om 136 hektar. På fastigheten finns också en 18-håls golfbana som utarrenderas.

2011.04.01

Varberg Stenfastigheter uppför en nybyggnation av 60 studentlägenheter alldeles intill gymnasieskolan Peder Skrivares skola i Varberg.
Projektet beräknas färdigställas 2012.