Frågor & svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar angående hur det går till att söka hyresrätt hos oss.


Gör en intresseanmälan och följa dina intresseanmälningar på Mina Sidor för lägenhet. Bifoga gärna referenser, intyg och en kort berättelse om dig och eventuell medsökande.


Mina sidor är dina personliga sidor där det finns relevant information för dig som hyresgäst och sökande gällande intresseanmälan, avtal, betalningar och ärenden. Som hyresgäst kan du även registrera felanmälningar och ta emot meddelanden från oss avseende drift, nyhetsutskick och mycket annat. Som sökande kan du göra och följa dina intresseanmälningar, ta del av visningsinformation och signera avtal om du blir aktuell som hyresgäst. Du hanterar hela din sökandeprocess på ett enkelt och smidigt sätt digitalt.


Så här gör du för att komma in på Mina sidor första gången: - Inloggning/registrering på Mina sidor gör du med BankID om du har ett fullständigt personnummer (ÅÅÅÅMMDD-NNNN). - Saknar du BankID/fullständigt personnummer så hör av dig till oss så får du en aktiveringslänk via e-post. - Om du administrerar någon annans sökande/hyresgästsidor vill vi också att du kontaktar oss. 


För att söka och hyra lägenhet hos oss måste du vara minst 18 år.


Nej, vi tillämpar ingen bostadskö utan strävar efter att hitta rätt hyresgäst till rätt lägenhet.


Vi sparar din ansökan upp till 2 år. Är du fortsatt intresserad av att hyra bostad genom oss ber vi dig göra en ny intresseanmälan vartannat år.


Om dina kontaktuppgifter, din årsinkomst, familjesituation eller några andra uppgifter har förändrats sedan du gjorde din intresseanmälan ber vi dig göra en ny ansökan.


En medsökande är en person som söker lägenheten tillsammans med dig. Personen ska ha för avsikt att vara skriven på adressen ihop med dig och åtar sig att ha samma betalningsansvar som du har. När du söker lägenhet tillsammans med en medsökande räknas er inkomster ihop.


Söker du en lägenhet med en månadshyra på exempelvis 10 000 kr behöver du ha minst 30 000 kr före skatt i månadsinkomst för att uppnå vårt grundkrav på en månadsinkomst tre gånger månadshyran. Är du ålderspensionär behöver din inkomst vara minst två gånger hyran. Har du en medsökande så är det er sammanlagd månadsinkomst som räknas.


Vi arbetar hela tiden för att våra hyresgäster ska vilja bo hos oss under en lång tid, och vi har inte så hög utflyttning från våra bostäder. Om du uppfyller våra grundkrav kommer vi höra av oss så snart det finns en ledig lägenhet som uppfyller dina kriterier.