Till vårt huvudkontor i Göteborg söker vi nu

Ekonomichef

Vi söker nu vår nästa ekonomichef som kan ta helhetsansvar för ekonomifunktionen då nuvarande ekonomichef går vidare till rollen som VD.

Uppdraget som ekonomichef består dels i att tillsammans med VD driva frågor kring finansiering och transaktioner samt dels i att leda och vidareutveckla en väl sammansvetsad ekonomifunktion med tre anställda. Rätt person erbjuds stora möjligheter att utforma rollen själv!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av;

  • Övergripande ansvar för processerna för tertial- och årsbokslut inklusive årsredovisningar och deklarationer.
  • Internt bollplank kring redovisning, skatt och moms.
  • Huvudansvar för dialogen med revisorer och redovisningskonsulter.
  • Tillsammans med VD ansvara för dialogen med banker kring finansiering och transaktionsprocesser samt löpande dialog med bolagens kreditgivare.
  • Ansvarig för budget- och prognosarbete tillsammans med förvaltningsorganisationen.
  • Ta fram beslutsunderlag inför styrelsemöten, bankmöten etc.
  • Löpande legala bolagsfrågor.

Under 2024 planeras byte av ekonomisystem och ekonomichefen kommer att vara ansvarig för beslutsprocessen och implementation av nytt system.

Vem vi söker
Vi söker dig som vill arbeta i en bred roll på det mindre bolaget och som trivs med högt tempo och nära till beslut. Som ansvarig och kravställare är det viktigt att du är kunnig inom redovisning och skattefrågor samt har erfarenhet från såväl IFRS som K2. Har du även erfarenhet från fastighetsbranschen är det meriterande.

Du behärskar svenska i tal och skrift samt är en duktig användare i Excel och PowerPoint.  Om du dessutom har erfarenhet från en digitaliseringsresa (processer, system etc.) för att möta framtidens krav från banker, myndigheter etc ser vi det som ett stort plus.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Elin Mankert Agency , vid frågor eller funderingar kontakta Elin Mankert, tfn: 0723 – 200761 alternativt elin@mankertagency.se

Vi arbetar löpande med urval så sänd in din ansöka så snart som möjligt till: elin@mankertagency.se 

Varmt välkommen med din ansökan!