Lediga lägenheter i Falkenberg

Här hittar du alla lediga lägenheter i Falkenberg som finns att hyra genom oss på Stenfastigheter. Under respektive lägenhet kan du anmäla ditt intresse för att hyra lägenhet i Falkenberg.

Hittar du ingen lägenhet som uppfyller dina behov nedan kan du enkelt skicka in en intresseanmälan. Vi har hyreslägenheter i områden som exempelvis centrum, Gamla stan, Skrea, Arvidstorp, Tröingeberg och Kristineslätt.

Vi på Stenfastigheter har ingen bostadskö, utan strävar efter att hitta rätt hyresgäst till rätt lägenhet. Därmed förbehåller vi oss som hyresvärd, rätten att välja hyresgäst. För att få hyra en bostad genom oss behöver du uppfylla vissa grundkrav, här kan du läsa vilka de kraven är.

Våra lediga lägenheter i Falkenberg

När du ska hyra lägenhet i Falkenberg

Stenfastigheter hyr ut lägenheter i olika områden runtom i Falkenberg. Vi har bostäder i centrum, Gamla stan, men även i områden längre bort från Falkenbergs centrum. Vi har hyresbostäder som är både större och mindre, med olika antal rum och kök.

När en lägenhet blir ledig, går vi igenom alla som står med i vår bostadskö. Letar du lägenhet i Falkenberg är du alltid välkommen att sätta upp dig på vår lista. Det är enkelt och går snabbt.

Ange i vilket område du önskar hyra bostad, hur många antal rum och kök du vill hyra, max hyra/ mån du är villig att betala m.m. Sedan hör vi av oss när en typ av lägenhet som passar just dig/ er blir ledig, i det område ni sökt.

Man kan även se vilka lediga lägenheter vi erbjuder här på vår hemsida. Vi anger vilken typ av bostad det är, antal rum och kök, boarea, hyra/ mån, när inflyttning kan ske, en informationstext om lägenheten och vem man kan kontakta om man är intresserad av just den lägenheten/ bostaden.

Olika typer av hyresfastigheter lediga bostäder i Falkenberg

Stenfastigheter tillhandahåller hyresbostäder och hyr även ut lokaler och kommersiella fastigheter i Falkenbergs områden. Behöver du flytta till en ny bostad eller flytta till större lokaler, är vi ett tryggt val.

Vårt mål är att de som hyr lägenheter eller lokaler av oss ska känna sig trygga och trivas där de bor eller verkar. Vi har egna medarbetare som ansvarar för allt som har med skötsel, uthyrning och förvaltning att göra. Detta ger oss möjligheten att ha bra koll på våra fastigheter och områden i Falkenberg, samtidigt som vi kan skapa bra relationer med våra hyresgäster.

Att bo i Falkenberg

Bor du i en annan stad och har tankarna att flytta till Falkenberg? Falkenberg är en mysig och härlig stad med tillgång till underbara promenader vid Ätran, se roliga evenemang på Teatergläntan ute på Vallarnas friluftsteater eller ta en lång promenad längs med Skrea strand. Då är vi ett tryggt och bra val för hyresrätter i Falkenberg.

Falkenbergs stad bjuder även på bra shopping och restauranger. Varför inte ta en tripp till Europas största affär Gekås, som ligger i Ullared. Där hittar man allt från himmel till jord, under ett tak.

Hör av dig till oss idag eller gör en intresseanmälan för lediga lägenheter i Falkenberg.

Här finns våra lägenheter i Falkenberg

Stenfastigheter har lägenheter i många delar av vackra Falkenberg.

Falkenberg centrum

Centrala Falkenberg är en vacker och mysig stad att strosa omkring i. Ta en promenad kring doktorspromenaden som ligger vid Ätran där man kan mata ankor, njuta av de vackra vyerna, ta med barnen till en nyrenoverad stor lekplats, kolla på djur, spela minigolf eller ha trevligt med teater på Vallarna.

När det kommer till shopping i Falkenberg, kan man hitta allt från stora butikskedjor till stora som små unika butiker. Staden är fylld av cafeér, pubar och restauranger där man kan njuta av god mat och fylla på energiförrådet. Är du sugen på glass kan du ta en glass i Sia glass egna glasskiosk som du hittar vid Rörbeckstorget.

Mitt i centrum hittar man Stortorget. I hjärtat av Stortorget står Galleria Stortorget som bjuder på butiker, cafeér, restauranger, apotek, livsmedelsbutik och mycket mera. Det satsas mycket på Falkenbergs stad och Gallerian på Stortorget är en av många storsatsningar.

Gamla stan Falkenberg

I charmiga Gamla stan i Falkenberg kan man strosa över kullerstensgatorna och är en grön, skön plats med vackra planteringar. De charmiga gamla trähusen som ligger i Gamla stan, har bevarats och härstammar främst från 1800-talet.

Tills mitten av 1700-talet låg Falkenbergs centrum här kring den medeltida kyrkan som heter S:t Laurentii kyrka. Sedan byggdes det nya torget med ett rådhus borta vid Storgatan, och denna delen av stan fick då sitt namn som är Gamla stan.

I Laurentiiparken bredvid S:t Laurentii kyrka, kan du slå dig ner i Rosariet och omringa dig av en väldoft av hela åttio olika rosensorter. Laurentiiparken har bevarats och utökades år 1988 med flera vackra planteringar som man kan njuta av på sommaren i Falkenberg.

Stenfastigheter hyr ut lägenheter i gamla stan i Falkenberg

Skrea/ Skrea strand

Skrea är en bebyggelse som ligger i Falkenbergs kommun som tillhör Skrea distrikt. Det är en tätort i Falkenberg som växer fort med många nya bostäder. Det är ett fantastiskt område med nära till naturen samtidigt som man snabbt kan ta sig till Falkenbergs centrum med bil eller via linjetrafik.

Nära Skrea ligger Skrea strand, som är en vacker strand med den långa vita stranden och höga sanddynerna. Här finns något för alla, stora som små. Förutom härligt bad och häng i solstolen, bjuder Skrea strand bland annat på minigolf, padel, flera restauranger, kiosker och cafeér, hotell med spa och lekplatser. Skrea strand kallas även för badstugornas paradis.

Ett kännetecken för Skrea strand är den kända badbryggan, som sträcker sig långt ut i havet. Det är Falkenbergs största strand och varje sommar drar denna vackra strand till sig mycket turister. Stranden bjuder på ett fantastiskt folkliv och upplevelser. Via strandpromenaden kan man promenera in till centrum.

Arvidstorp

Arvidstorp är en stadsdel som ligger nordväst om Falkenbergs centrum. Denna stadsdel ligger som upp för en backe från centrum och brukar kallas för ”Arvidstorpsbacken”. Uppe på Arvidstorpsbacken är det vacker utsikt över staden och havet.

I området finns det olika bostadsområden som utgör hela stadsdelen, i bostadsområdena hittar man villor, radhus och lägenheter. I Arvidstorp finns även företag, olika butiker och verksamheter. Denna stadsdel är även hem till AIK-Vallen där Arvidstorps IK spelar matcher och är en klubb som funnits i Falkenberg väldigt länge.

Kristineslätt

Området Kristineslätt är en stadsdel i Falkenberg som ligger mellan skog och hav. Det är ett nygammalt område som gränsar till Hjortsberg och i Hjortsberg finns ett eget litet centrum med det mesta man kan tänka sig behöva. Det är väldigt bra bussförbindelser och bra cykelvägar in till centrum.

På Kristineslätt hittar man även Falcon Arena, där både damer och herrar har fotbollsmatcher. Det finns även fotbollsplaner för barn- och ungdomsverksamhet på arenan. I denna stadsdel finns det en ishall som är populär för lokala hockeylag och konståkning. Gillar man hästar har man i närområdet ett ridhus och många fina platser att ta en ridtur på.

Tröingeberg

Tröingeberg hittar man i nordöstra Falkenberg och tillhör Vinberg socken. Denna stadsdel ligger på ett berg och jämte områdena Västra Tröinge samt Tröingedal. 2008 öppnade här en järnvägsstation som har påverkat området mycket.

Tröingeberg är uppdelat i två delar, de kallas gamla Tröingeberg och nya Tröingeberg eller alternativt övre och nedre Tröingeberg. På Tröingeberg ligger vattenreservoaren till Falkenberg som även kallas för “vattentornet”. I området hittar man även en tennisklubb som heter Tröingebergs Tennisklubb (TTK).

Bra att känna till när man ska hyra bostad genom oss

Vi strävar alltid efter att hitta rätt hyresvärd till rätt bostad. Därför förbehåller vi oss rätten att välja hyresgäst. Vi vill att hyresgästen ska ha en gällande hemförsäkring under hela hyrestiden, för såväl er trygghet som vår.

Stenfastigheter tillåter inga misskötta lägenheter, försenade eller uteblivna hyresinbetalningar eller störningsanmärkningar från tidigare hyresvärd. Vid behov tar vi referenser från andra tidigare hyresvärdar.

Grundkrav för att hyra lägenhet

För att kunna hyra bostad av oss, vill vi att du uppfyller vissa grundkrav som vi har. Uppfyller du dessa är du välkommen att skicka in en intresseanmälan och stå med i vår bostadskö i Falkenberg. Nedan hittar du de grundkrav vi har:

  • Du ska ha fyllt 18 år
  • Vi gör alltid en kreditupplysning på de sökande. De sökande som har betalningsanmärkning godkänns inte
  • Du, eller du och din medsökande, behöver ha en total årsinkomst före skatt på minst tre gånger årshyran
  • Som blivande hyresgäst hos oss, ska du ha en ordnad samt god ekonomi med regelbunden inkomst. Som inkomst räknas lön, A-kassa, pension eller motsvarande försörjningsstöd styrkt av kommun som exempelvis bostadsbidrag, bostadstillägg och statliga studiemedel
  • Din inkomst ska vara tryggad i minst 6 månader efter tillträdesdatum och ska kunnas styrkas med intyg

Om oss på Stenfastigheter Falkenberg

Stenfastigheter förvaltar, äger och utvecklar både bostäder och kommersiella fastigheter. Stenfastigheter är en fastighetsgrupp och i den ingår Stenporten Fastigheter AB, Varbergs Stenfastigheter AB och även tillhörande dotterbolag samt intressebolag. Vi är verksamma på västkusten och huvudsakligen i Göteborg, Falkenberg och Varberg.

Det hela började i Varberg år 1995. Då grundades Varbergs Stenfastigheter av bröderna Björn och Anders Gidefjord. Detta år genomförde de sin första fastighetsaffär som var ett hus med sex lägenheter, i Varberg. Idag äger vi 1100 lägenheter på västkusten och har 28 anställda.

Något som är viktigt för Stenfastigheter är att bara investera i hus och fastigheter som är välbyggda och gedigna. Befintliga fastigheter renoveras varsamt för att bibehålla och förvalta det arkitektoniska arvet, men även ur ett hållbarhetssynpunkt. Vi har flera 1100 hyreslägenheter i Göteborg, Lilla Edet, Mölnlycke, Mölndal, Kungsbacka, Varberg och Falkenberg.

Kontakta oss

Söker du mer information om våra lediga lägenheter i Falkenberg eller är intresserad av att hyra en lokal. Välkommen att höra av dig till oss idag, så berättar vi med om hur ni hyr lediga bostäder genom oss eller om ni har andra frågor kring våra hyresrätter.

Ni kan nå oss via telefon eller mail.