Trivsel och grannsämjan

Det är inte helt tyst i ett flerbostadshus, livet låter. Som boende i lägenhet får man acceptera en del ljud så som att att barn leker, tvättmaskiner centrifugerar eller att någon spelar musik. Men vi måste alltid visa våra grannar hänsyn.

Att visa respekt och hänsyn för sina grannar är mycket viktigt för att alla i huset och bostadsområdet ska trivas. Vårda grannsämjan genom att behandla andra såsom du själv vill bli behandlad.

Störningar

Du får inte störa dina grannar under någon tid på dygnet, dock är det extra viktigt att mellan klockan 22.00 och 06.00 till exempel inte spela piano, borra, dammsuga eller ha hög volym på TV eller stereo.

Du som står på hyreskontraktet är även ansvarig för att dina besökare inte stör dina grannar, både medan de hälsar på dig och när de går i trapphuset eller liknande.

Att tänka på

Ljudet från träskor och höga klackar fortplantar sig i golv och väggar. Undvik därför att gå med hårda skor inomhus. Låt inte barn springa upp och ner i trapphusen eller smälla i dörrar. Det stör alla i fastigheten.

Fest

Också när du har fest gäller regeln om att det ska vara lugnt och tyst i huset mellan klockan 22.00 och 06.00. Har du förstående grannar kanske du kan ha lite mer ljudliga fester någon enstaka gång. Prata gärna med grannar före festen eller sätt upp ett meddelande på anslagstavlan.

Kontakta oss

Om du upplever att någon granne inte förhåller sig till trivselreglerna eller brister i sin hänsyn, kontakta oss via info@stenfastigheter.com.