Om Stenfastigheter

Stenfastigheter äger, förvaltar och utvecklar bostäder och kommersiella fastigheter. I fastighetsgruppen Stenfastigheter ingår Varbergs Stenfastigheter AB, Stenporten Fastigheter AB samt tillhörande dotterbolag och intressebolag. Fastighetsbeståndet finns på västkusten, huvudsakligen i Göteborg, Varberg och Falkenberg.

Vi vet att äga och förvalta fastigheter är ett ansvar. De som bor och verkar i våra hus ska trivas och uppleva att tillvaron är trygg. Våra egna medarbetare ansvarar för uthyrning, förvaltning och skötsel. Det ger oss förutsättningar att ha bra koll på våra områden och fastigheter samt skapa starka relationer till både hyresgäster och samarbetspartners.

Fakta

Eget kapital: ca 800 Mkr per 2023.12.31 

Antal anställda: 27 st

Antal lägenheter: ca 1100 st

Lokalyta: ca 51900 kvm

Värde som håller över tid

Varbergs Stenfastigheter grundades 1995 av bröderna Anders och Björn Gidefjord. Samma år genomförde de sin första fastighetsaffär, ett hus med sex lägenheter på Liedbergs väg i Varberg förvärvades. Deras idé är lika enkel nu som då – att gedigna och välbyggda hus har ett värde som håller över tid.

Bröderna Gidefjords värderingar har bestått och präglar alltjämt bolaget. Stenfastigheter investerar inte i vilka hus eller i vilka orter som helst, man utgår från beprövad erfarenhet och har respekt för konjunkturer och utmaningar.

Vi renoverar befintliga fastigheter varsamt, både för att vi tycker det är viktigt att förvalta det arkitektoniska arvet och att det är det bästa ur hållbarhetssynpunkt. Vi har bland annat belönats med diplom för god byggnadsminnesvård av Hallands Museiförening. 2008 vann vi Rödfärgspriset för bostadsområdet Nysäter i Mölnlycke. 2015 blev Hönekulla Höjd nominerade till World Architecture Festival Awards, ett av 14 nominerade bidrag i kategorin ”Housing”.

År 2017 delades Varbergs Stenfastigheter i två bolag. I fastighetsgruppen Stenfastigheter ingår idag Varbergs Stenfastigheter AB som drivs av Anders Gidefjord med familj och Stenporten Fastigheter AB som drivs av Björn Gidefjord med familj samt tillhörande dotterbolag och intressebolag. Likt innan delningen har bolagen gemensamt kontor och personal och verkar under varumärket Stenfastigheter.

Resan fortsätter och en del i vår fortsatta framgång är att skapa långsiktiga relationer genom att vara ärliga och alltid visa respekt och tillit, etablera oss i orter där det finns en positiv anda och där vi kan verka effektivt och bidra till en hållbar samhällsutveckling. Mångfald, trygghet och framtidstro gynnar oss alla och skapar förutsättningarna för att Stenfastigheter ska fortsätta utvecklas.

En värd som håller

För att vi ska fungera som ett lag – och möta kunder och omvärld på ett vinnande sätt – har vi värdeord att leva upp till – Närvarande, Kloka och Hållfasta. Vart och ett av dessa ord är viktigt, men ännu viktigare är helheten, att vi alltid beaktar våra beslut och handlingar utifrån huruvida vi uppfyllt värdeorden.

Fler verksamheter

Sedan 1 januari 2014 är vi huvudägare till redovisningsbyrån Tre Händer AB i Varberg. Verksamheten sysselsätter tio personer. Vi äger även 70 % i en skogsfastighet om cirka 136 hektar. På denna fastigheten finns också en 18-håls golfbana som utarrenderas.