NYHET – 211101 Nya förvärv

Varbergs Stenfastigheter förvärvar fastighetsbestånd på 6 000 kvm i Falkenberg
Varbergs Stenfastigheter stärker sin position i Halland ytterligare genom förvärv av åtta fastigheter i Falkenberg. Säljare är CelDa Fastigheter AB. Totalt handlar det om cirka 6 000 kvm, fördelat på 3 200 kvm bostäder och 2 800 kvm lokaler.
– Köpet av fastigheterna från CelDa är den andra större fastighetsaffären som vi genomför i Halland under hösten. I september utökade vi även vårt samarbete med Magnus Andersson Fastigheter AB i Varberg och köpte 50 procent av det bolagets fastighetsbestånd på 3 500 kvm, säger Anders Gidefjord, vd Varbergs Stenfastigheter.
Varbergs Stenfastigheter äger idag efter förvärvet cirka 700 lägenheter och 80 lokaler, huvudsakligen i Varberg och Falkenberg, både i centralorterna och på mindre orter runt om i de båda kommunerna. Ambitionen är att växa i både Varberg och Falkenberg.
– Vi vill växa och det kan vi göra genom att köpa befintliga fastigheter, som nu i affären med CelDa, genom samverkan med andra eller genom att bygga nytt. Vi satsar på fastigheter av hög kvalitet, både vid förvärv och förvaltning. I det ingår också omsorg om kulturhistoriska värden, säger Anders Gidefjord.